Add Your Text Here.

See posts by tags

See posts by categories

Blokkjeder?

0 0
Read Time:2 Minute, 56 Second

Hva er Blokkkjeder? Har vi bruk for det?

Enkelt forklart så er en blokkjede en enkel måte å holde styr på den kan forklares som en digital regnskapsbok der det enkelt kan spore og synliggjøre transaksjoner en bokkjede er for eksempel er Bitcoin som de fleste har hørt om.

Hva er egentlig blockchain? | DIG2100 (2103)
https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fdig2100.no%2Fhva-er-egentlig-blockchain%2F&psig=AOvVaw2NT8bbu_jFEvKJAJs_5szB&ust=1643220845299000&source=images&cd=vfe&ved=0CAsQjRxqFwoTCNiy4u3AzfUCFQAAAAAdAAAAABAD

Det som gjør det sikkert med en slik bokkjede er at det for eksempel det er mange blokker med egen koder som er spesiell for vær eneste blokk og om noen prøver å endre en av blokkene for egen økonomisk vinning eller for annen grunn vil blokkene lenger ikke henge sammen.

Det som gjør en bokkjede så sikker er hvordan som jeg navnete er at hvis noen prøver å endre for noen grunn så vil det vises er det noe som heter Proof-of-work som en mekanisme som gjør at den bestemmer hvor lang tid den skal bruke for å kunne lage en blokk. I tillegg til dette brukes det en annen måte å lagre dette på ved alle som ønsker og kan se bokkjeden for sett den har alle en kopi og hvis endringer skjer blir det sendt ut og blokken blir sjekket ut eventuelt for å bli verifisert.

Kan dette være noe bra for Norge? Jeg synes dette er bare bra og gjør ting enklere selv om det er ikke mye korrupsjon I Norge som jeg hører om eller kanskje vi ikke bare ser det men det er et tema for annen gang. Med dette kan det spore betalinger, vi kan sikre data og tukling av data og ser ikke noe grunn.  Med tanke på  hvordan verdenen beveger seg inn I det teknologiske som krypto, nft og mye mer er det bare bra at vi er med og ikke henger bak alle andre selv om jeg er kanskje litt skeptisk på bruket av krypto og som en selv bruker av krypto er jeg også veldig usikker på krypto sin framtid men selve bruket av blokkkjeder og med tanke på sikkerheten høres dette veldig troverdig og bra for framtiden.  Jeg likte ideen av den tankegangen de hadde for blokkjeden og tenkte om dette kunne bli brukt til noe annet enn bare krypto relaterte. Nettsiden digitalnorway.com har skrevet litt om blokkjedeteknologien og hvordan norske selskaper bruker sin egen blokkjedetekonolgi. Norske Becour bruker teknologien I energisektoren, for å spore fornybar energi eller Empower som bruker teknologien for å overkomme problemet plast.

Emporer samarbeider med mottakere rundt om I verdenen for å kunne bekjempe plast ved bruk av blokk kjeden vil de kunne verifisere mengden med plast som er samlet og frivillige som rydder kan få utbetalt en digital valuta som kan veksles til lokal valuta. Dette var noen eksempler på hvordan allerede noen norske bedrifter bruker blokkjeden på og hvorfor jeg synes også dette er godt skritt framover på.

Jeg tenker dette er bare starten på mye mer bokkjede er bare en liten del av noe større og vil gi oss en større innvirkning og allerede nå ser vi innvikringer på bransjer og privat personer om dette vil fortsette å være noe bra for oss og alle andre vet ingen.

Kilder :

https://snl.no/blokkjede

https://cointelegraph.com/explained/proof-of-work-explained

https://nodes.com

https://www2.deloitte.com/no/no/pages/technology/articles/blokkjeder-bruksomrader.html

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

 • May 05, 2022
 • 3 minutes read

OKR

Mange bedrifter bruker sliker planer som okr som f.eks google, zalando. Dette blir brukt fordi det skaper engjasment og sammarebeid for de målene man har satt opp eller virksomheten som har settet opp for deg/dere. Hvis en virksomhet alltidnår sine mål kan det skyldes av for enkle mål og har ikke noe mål som utfordredem […]

 • Mar 03, 2022
 • 2 minutes read

Nike

Nike Et av de største firmaene innenfor sport er selveste Nike, aller de fleste som har levd i denne planeten har faktisk noe anelse på hva Nike er og hvordan logoen deres ser ut som. Når man er så stor som er Nike så er det mange som følger med på deg. Alle har noe […]

 • Mar 03, 2022
 • 2 minutes read

Tesla

Et av hoved målene og grunnene for at Tesla er store som de er i dag er på grunn av hvor press de setter seg ovenfor hvordan de mener deres elbil løsning er et av løsningene for minske Co2 utslipp. Bærekraft Tesla er laget for vare og ifølge Tesla er de fleste tilfellene der bilen […]

 • Mar 03, 2022
 • 3 minutes read

Frafall fra videregående skole Fra ung alder har mange av oss hørt at det er viktig å komme seg til skolen, viktig å få seg en god utdannelse og stadig blir dette mindre populært. Frafallet fra videregående har økt gjennom årene. Ifølge SSB har 79,6 prosent fullførte studie eller yrkeskompetanse av 5/6 år. Det er […]

 • Jan 01, 2022
 • 3 minutes read

Nanoteknologi

Enkelt forklart De fleste av oss vet og mange av oss tror vi vet hva nanoteknologi er. Nanoteknologi som du sikkert vet av navnet, tar plass veldig smått du kan forestille deg en nanometer på lengden av molekyler inni i kroppen din. Måten jeg har skjønt nanoteknologi på er arbeid I mikroskopiske nivåer. Hva bruker […]

 • Jan 01, 2022
 • 1 minute read

Platformtjenster

Platformtjenster er en platfrom som utfører ulike tjenster for sine brukkere. Jeg har valgt å skirve om platformen Finn med. Finn er en av og kanskje det største mest besøkte nettsiden her i Norge som anonnsierer for privatpersoner og bedrifter deres vare(r). Grunnen til at jeg valgte å skrive om Finn er pågrunn av hvor […]

 • Jan 01, 2022
 • 1 minute read

3D Printere

3D printere har kommet seg en god vei siden dette startet. Det starter med at man plotter inn ideen eller det man ønsker å printe ut med riktige målinger kommer som kommer ann på for stor selve printeren, ellers finnes det nettsider der man kan laste ned allerede ferdig lagde 3d objekter og alt man […]

 • Jan 01, 2022
 • 1 minute read

Kunstig intelligens

Hva er forskjellen mellom deg og mobilen din? Kunstig intelligens har kommet en god lang vei siden de første mobiltelfonene. Akkurat som menneskene så blir vi stadige og stadige bedre. Er dette bra eller dårlig. Mange mener kunsteng intelligens har nådd sine grenser. Et av de største punkter du kan finne og lese om kunstig […]