Add Your Text Here.

See posts by tags

See posts by categories

Bryr du deg om de Norske kollektiv systemt ?

0 0
Read Time:2 Minute, 22 Second

Bor du i Norge så er umulig for at du aldri har tatt noe slags form for kollektiv reise om det er bare ned til jobb, skole eller andre grunner. Ruter jobber nesten døgnet rundt for å få oss rundt omkring slik av vi kan komme oss til de stedene vi trenger å være i. Med alle bussene og t-banene har vi mye utvalg hvilke ruter vi kan ta og vi kan finne ut reisen våres på telfonen.

Det er mange som er uenige av pris valgene Ruter har tatt for seg og har blitt lei av å reise kollektivt. Jeg er så sett enig i det. Men til tross for dette jobber Ruter stadig med å være bærekraftig, dette betyr kanskje ikke mye for deg men med alle verdens problemene har vi ikke råd til å skape flere. Vi som forbukere er grunnen for at slike bedrifter begynner og eller blir bedre med å være bærekraftig, dette hjelper bedrfiten like mye som det kan hjelpe oss.

Bussjåfør Morten skrev Ordet Fritt-innlegg om passasjerer som aldri hilste. Reaksjonen var formidabel - adressa.no
https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.adressa.no%2Fpluss%2F2018%2F11%2F14%2FBussj%25C3%25A5f%25C3%25B8r-Morten-skrev-Ordet-Fritt-innlegg-om-passasjerer-som-aldri-hilste.-Reaksjonen-var-formidabel-17871016.ece&psig=AOvVaw3VlTRKTjE9poW8TuQAW8Pe&ust=1647945776631000&source=images&cd=vfe&ved=0CAsQjRxqFwoTCPiDxseC1_YCFQAAAAAdAAAAABAD

For ruter er det viktig å ta på vare på behovene menneskene har i dag uten å ødelegge for framtidige generasjoner. Dette er kjempe viktig når det snakk om å være miljøvennlig, dette er grunner for de fleste tiltak for ta vare på de fremtidige mennesker som ennå ikke født og ikke har kommet ennå. Selvfølgelig for de unge nå også. De fleste som bryr seg om miljø har vanligvis barn og det gir mening, de vil at barna sine skal kunne ha det bra videre i deres liv. Dette er kanskje hvorfor vi unge og nå sier jeg vi unge fordi det er vanligvis unge som liker å lese blogger og jeg vet selv egen erfaring at det er lett å ikke tenke så mye miljø vi har mye andre viktige ting å tenke på, men selv om kanskje den billett prisen er litt frekk mot lommeboka våres må vi huske at det kunne ha vært verre enn dette.

Hvordan gjør ruter det med bærekraft?

Ruter følger noen av Fns 17 bærekrafts mål som f.eks. Mål 11 bærekraftige byer og samfunn, Mål 3 god helse og mål 17 samarbeid for nå målene.  

Mål 17 : samarbeid om målene. Her har Ruter planlagt å dele erfaringer og kunnskap om overgangen til utslippsfri transport. De skal kunne arbeide på områder Ruter ikke har direkte ansvar for og kunne bygge nettverk. Med dette an Ruter inspirere for å kunne øke innovasjonen.

Kilder :

https://ruter.no/om-ruter/strategier-og-handlingsplaner/barekraftstrategi/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

 • May 05, 2022
 • 3 minutes read

OKR

Mange bedrifter bruker sliker planer som okr som f.eks google, zalando. Dette blir brukt fordi det skaper engjasment og sammarebeid for de målene man har satt opp eller virksomheten som har settet opp for deg/dere. Hvis en virksomhet alltidnår sine mål kan det skyldes av for enkle mål og har ikke noe mål som utfordredem […]

 • Mar 03, 2022
 • 2 minutes read

Nike

Nike Et av de største firmaene innenfor sport er selveste Nike, aller de fleste som har levd i denne planeten har faktisk noe anelse på hva Nike er og hvordan logoen deres ser ut som. Når man er så stor som er Nike så er det mange som følger med på deg. Alle har noe […]

 • Mar 03, 2022
 • 2 minutes read

Tesla

Et av hoved målene og grunnene for at Tesla er store som de er i dag er på grunn av hvor press de setter seg ovenfor hvordan de mener deres elbil løsning er et av løsningene for minske Co2 utslipp. Bærekraft Tesla er laget for vare og ifølge Tesla er de fleste tilfellene der bilen […]

 • Mar 03, 2022
 • 3 minutes read

Frafall fra videregående skole Fra ung alder har mange av oss hørt at det er viktig å komme seg til skolen, viktig å få seg en god utdannelse og stadig blir dette mindre populært. Frafallet fra videregående har økt gjennom årene. Ifølge SSB har 79,6 prosent fullførte studie eller yrkeskompetanse av 5/6 år. Det er […]

 • Jan 01, 2022
 • 3 minutes read

Nanoteknologi

Enkelt forklart De fleste av oss vet og mange av oss tror vi vet hva nanoteknologi er. Nanoteknologi som du sikkert vet av navnet, tar plass veldig smått du kan forestille deg en nanometer på lengden av molekyler inni i kroppen din. Måten jeg har skjønt nanoteknologi på er arbeid I mikroskopiske nivåer. Hva bruker […]

 • Jan 01, 2022
 • 3 minutes read

Blokkjeder?

Hva er Blokkkjeder? Har vi bruk for det? Enkelt forklart så er en blokkjede en enkel måte å holde styr på den kan forklares som en digital regnskapsbok der det enkelt kan spore og synliggjøre transaksjoner en bokkjede er for eksempel er Bitcoin som de fleste har hørt om. Det som gjør det sikkert med […]

 • Jan 01, 2022
 • 1 minute read

Platformtjenster

Platformtjenster er en platfrom som utfører ulike tjenster for sine brukkere. Jeg har valgt å skirve om platformen Finn med. Finn er en av og kanskje det største mest besøkte nettsiden her i Norge som anonnsierer for privatpersoner og bedrifter deres vare(r). Grunnen til at jeg valgte å skrive om Finn er pågrunn av hvor […]

 • Jan 01, 2022
 • 1 minute read

3D Printere

3D printere har kommet seg en god vei siden dette startet. Det starter med at man plotter inn ideen eller det man ønsker å printe ut med riktige målinger kommer som kommer ann på for stor selve printeren, ellers finnes det nettsider der man kan laste ned allerede ferdig lagde 3d objekter og alt man […]

 • Jan 01, 2022
 • 1 minute read

Kunstig intelligens

Hva er forskjellen mellom deg og mobilen din? Kunstig intelligens har kommet en god lang vei siden de første mobiltelfonene. Akkurat som menneskene så blir vi stadige og stadige bedre. Er dette bra eller dårlig. Mange mener kunsteng intelligens har nådd sine grenser. Et av de største punkter du kan finne og lese om kunstig […]