Add Your Text Here.

See posts by tags

See posts by categories

0 0
Read Time:2 Minute, 42 Second

Frafall fra videregående skole

Fra ung alder har mange av oss hørt at det er viktig å komme seg til skolen, viktig å få seg en god utdannelse og stadig blir dette mindre populært. Frafallet fra videregående har økt gjennom årene. Ifølge SSB har 79,6 prosent fullførte studie eller yrkeskompetanse av 5/6 år. Det er ulike grunner til frafall og disse er ofte sammensatte, blant annet psykisk helse, mobbing og rusmisbruk.

Psykisk helse er et økende problem blant unge i dag. I de siste tiårene har flere rapportert om helseplager (ungdata,2020). Unge har tilleggsproblemer i livet samtidig som de må kunne mestre skolen. Det er ulike forventninger for unge hver eneste dag og når man ikke får det til føler man seg ikke god nok. Ulike utfordringer fører til press og dette gjør at sjansen til frafall blir økende. Ifølge statistikken på ungdata er det flere jenter enn gutter som sliter.

Hvem har ansvaret for vår psykiske helse? • STA
https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fstastudent.no%2F2019%2F01%2F24%2Fhvem-har-ansvaret-for-var-psykiske-helse%2F&psig=AOvVaw1d5mdJkTIgZcU2m-GI6uAb&ust=1646669110115000&source=images&cd=vfe&ved=0CAsQjRxqFwoTCJjMhs7usfYCFQAAAAAdAAAAABAD

De som sliter med psykisk helse, er ofte utsatt for mobbing. De har ofte et lite sosialt nettverk siden de har færre venner. Skolen blir en utrygg arena for mange når flere føler seg utenfor som igjen fører til at flere faller ut. Ulike utfordringer fører til at de som ikke klarer seg så bra havner i et dårlig miljø, mange begynner ruse seg og detter ut av ut skolesystemet.

Det er tydelige sammenhenger mellom familiens økonomiske situasjon og unges psykiske helse. De som har dårlig økonomisk råd, er oftest utsatt for flere utfordringer. Dårlig økonomi påvirker mange arenaer i livet. Mange har dårlig relasjon til sine foreldre og flere utfordringer kan være hjemmefra.

Rusmisbruk

Signs of Drug Addiction - Careerguide
https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Finstitute.careerguide.com%2Fsigns-of-drug-addiction%2F&psig=AOvVaw2rpAnm_-15-Oq5SSsQXooL&ust=1646669414248000&source=images&cd=vfe&ved=0CAsQjRxqFwoTCMDgnOXvsfYCFQAAAAAdAAAAABAD

Det har seg slik at røyking har faktisk en god betydning for at folk dropper ut mer enn å få en lavere måloppnåelse, og havning av sosial bakgrunn har disse elvene som røyker. Det er mye med russen som kan på virke dagen til mange, selvfølgelig om du bruker dette i noen dager vil det ikke ha mye å si, men når du bruker dette i lengere perioder kan dette skape dårlig matlyst, lett å bli irritert og redusert oppmerksomhet. Til tross for dette er det mange midler ungdommene bruker for å faktisk gjøre det bedre på skole, det har vist seg at amfetamin kan hjelpe deg med lesinga, men dessverre hjelper ikke dette med selvforståelsen av teksten. Og mange ser bort i fra de negative aspektene russ kan gi deg. De aller fleste som starter russ når de tar utdanninga sin skylder på eller mener bare at de tar dette for å roe seg ned og fjerne det stresset de har.  

Signs of Drug Addiction - Careerguide

  Kilder :

https://www.ungdata.no/stress-press-og-psykiske-plager-blant-unge/ (UNGDATA,2020)

https://www.uis.no/nb/kunnskapssenter-for-utdanning/ressurser/frafall-i-videregaende-opplaering

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

 • May 05, 2022
 • 3 minutes read

OKR

Mange bedrifter bruker sliker planer som okr som f.eks google, zalando. Dette blir brukt fordi det skaper engjasment og sammarebeid for de målene man har satt opp eller virksomheten som har settet opp for deg/dere. Hvis en virksomhet alltidnår sine mål kan det skyldes av for enkle mål og har ikke noe mål som utfordredem […]

 • Mar 03, 2022
 • 2 minutes read

Nike

Nike Et av de største firmaene innenfor sport er selveste Nike, aller de fleste som har levd i denne planeten har faktisk noe anelse på hva Nike er og hvordan logoen deres ser ut som. Når man er så stor som er Nike så er det mange som følger med på deg. Alle har noe […]

 • Mar 03, 2022
 • 2 minutes read

Tesla

Et av hoved målene og grunnene for at Tesla er store som de er i dag er på grunn av hvor press de setter seg ovenfor hvordan de mener deres elbil løsning er et av løsningene for minske Co2 utslipp. Bærekraft Tesla er laget for vare og ifølge Tesla er de fleste tilfellene der bilen […]

 • Jan 01, 2022
 • 3 minutes read

Nanoteknologi

Enkelt forklart De fleste av oss vet og mange av oss tror vi vet hva nanoteknologi er. Nanoteknologi som du sikkert vet av navnet, tar plass veldig smått du kan forestille deg en nanometer på lengden av molekyler inni i kroppen din. Måten jeg har skjønt nanoteknologi på er arbeid I mikroskopiske nivåer. Hva bruker […]

 • Jan 01, 2022
 • 3 minutes read

Blokkjeder?

Hva er Blokkkjeder? Har vi bruk for det? Enkelt forklart så er en blokkjede en enkel måte å holde styr på den kan forklares som en digital regnskapsbok der det enkelt kan spore og synliggjøre transaksjoner en bokkjede er for eksempel er Bitcoin som de fleste har hørt om. Det som gjør det sikkert med […]

 • Jan 01, 2022
 • 1 minute read

Platformtjenster

Platformtjenster er en platfrom som utfører ulike tjenster for sine brukkere. Jeg har valgt å skirve om platformen Finn med. Finn er en av og kanskje det største mest besøkte nettsiden her i Norge som anonnsierer for privatpersoner og bedrifter deres vare(r). Grunnen til at jeg valgte å skrive om Finn er pågrunn av hvor […]

 • Jan 01, 2022
 • 1 minute read

3D Printere

3D printere har kommet seg en god vei siden dette startet. Det starter med at man plotter inn ideen eller det man ønsker å printe ut med riktige målinger kommer som kommer ann på for stor selve printeren, ellers finnes det nettsider der man kan laste ned allerede ferdig lagde 3d objekter og alt man […]

 • Jan 01, 2022
 • 1 minute read

Kunstig intelligens

Hva er forskjellen mellom deg og mobilen din? Kunstig intelligens har kommet en god lang vei siden de første mobiltelfonene. Akkurat som menneskene så blir vi stadige og stadige bedre. Er dette bra eller dårlig. Mange mener kunsteng intelligens har nådd sine grenser. Et av de største punkter du kan finne og lese om kunstig […]